Estepona

17 jun. 2024

De nieuwe hotspot in Andalusië

Naast haar charme en authenticiteit, wint nieuwe hotspot Estepona aan populariteit. Het vissersstadje groeide uit tot één van de mooiste plaatsen in Andalusië.

Struinen in het historisch centrum

Rondwandelen in het Centro Historico de Estepona, voelt alsof je in een sprookje terechtkomt. De straten zijn versierd met kleurrijke bloembakken, fonteinen en palmbomen. Naast de prachtige fauna en flora, geef je je ogen ook de kost met de oude Moorse monumenten.

Ontspannen in de haven

Zon, zee, strand en culinair genieten. In de haven van Estepona vind je tegenwoordig heel wat bars en restaurants terug. Wie nog een stapje wil wagen, kan ’s avonds terecht in één van de nachtclubs.

Voel je je thuis, deinend op de golven van de zee? Vanuit de haven vertrekken heel wat charterboten voor visexcursies of uitstapjes om dolfijnen te spotten in de Straat van Gibraltar.

De laatste tijd zijn er enkele veranderingen geweest die Estepona onderscheiden van andere toeristische steden aan de Costa del Sol. Burgemeester José María García Urbano heeft zich volledig ingezet om het centrum te vernieuwen en heeft de lokale gemeenschap actief betrokken bij het vernieuwingsproces. Hierdoor schittert deze familievriendelijke stad als nooit tevoren!

Je neervlijen op het strand

Met een kustlijn van 22 kilometer en 17 stranden, is er
voor ieder wat wils. Zo leven kinderen zich uit met de vele activiteiten op Playa de la Rada, verkiezen watersporters El Saladillo en haalt vrijwel iedereen zijn hart op in één van de beachbars op Playa del Guadalmansa.

 

Retailtherapie

In Estepona groeit de buzz rond de heropbouw van het luxueuze winkelcomplex Laguna Village, dat in 2020 teloorging in een brand. Het nieuwe complex – kortweg Laguna – bevindt zich op slechts enkele meters van het strand en zal 13.000 vierkante meter aan zalige vrije tijd en ontspanning bieden.

Laguna wordt een echte blikvanger, met architectuur geïnspireerd op de zee, met een golfachtige structuur die de lucht in zweeft. Het complex knipoogt ook naar de golvende bergachtige achtergrond van de Sierra Bermeja en bestaat uit twee niveaus. Je zal er high-end winkels, trendy restaurants, een aanlegsteiger en een kinderspeelplaats kunnen bezoeken, allemaal met uitzicht op een uitgestrekt overloopzwembad parallel aan het strand van de Middellandse Zee.

Een snuifje cultuur

Vanaf 2024 wordt cultuur het absolute hoogtepunt van Estepona met het gloednieuwe Mirador del Carmen- centrum. De toplocatie, direct aan het westelijke einde van de vernieuwde boulevard, en het culturele programma zullen de stad een van de topcentra voor kunst aan de Costa del Sol maken.

Het emblematische gebouw, ontworpen door architect Salvador Moreno Peralta, biedt onderdak aan een bibliotheek, muziekschool en expositiecentrum. Reken daar een panoramisch vergezicht over de Middellandse Ze

Fietsen en flaneren

Toeristen en inwoners flaneren binnenkort over de nieuwe boulevard: een brede voetgangerszone die het centrum van Estepona verbindt met de haven langs de kust en het cultureel centrum. Fietsers krijgen er de hoofdrol en auto’s worden geweerd.

De boulevard maakt deel uit van een groter plan om het netwerk van fietspaden in de stad uit te breiden. Smeer dus alvast je kuiten in!

 

Terug naar overzicht