Wat doen aan de Costa Blanca?

4 sep. 2023

Van Alicante, tot Valencia, Benitachell, Villajoyosa en Santa Pola. De Costa Blanca biedt een brede waaier aan mogelijkheden, vervelen doet het nooit. Het is dé plek voor golfaficionado’s, wijnliefhebbers en sportievelingen. Bovendien concretiseert de gemeente Alfaz del Pi binnenkort de plannen voor een ecologisch glampingpark.

Zon, zee, strand? Niet voor adrenalinejunkies!

Dat de Costa Blanca een typische zonvakantie is, is lang achterhaald. De bestemming is veelzijdig en biedt heel wat mogelijkheden voor avonturiers. Leef je uit met één van de watersportmogelijkheden, geniet van een potje golf of ontspan tijdens een rit te paard.

Wil je het wat extravaganter? Boek dan zeker een luchtballonvaart over Bocairent. Het charmante stadje op de rotsen ligt op slechts een uur van Valencia. Uren kuierplezier in een middeleeuws kader. Sounds good!

Una copa de vino por favor

Alicante is de place to be voor wijnliefhebbers. Wanneer je een bodega binnenwandelt, proef dan zeker de fondillón. Side note: de verfrissende dessertwijn bevat een alcoholpercentage tot wel 18 procent!

History hunting

Zijn geschiedenis en cultuur helemaal jouw ding? Bezoek dan zeker een aantal kastelen aan de Costa Blanca. Ze liggen verspreid over een route van ongeveer honderd kilometer! Met één in het bijzonder: de Sanctuario Maria Magdalena, een miniatuurversie van de Sagrada Familia in Barcelona.

Terug naar overzicht