Destination: Costa Blanca

9 jan. 2023

Wie ‘Costa Blanca’ zegt, zegt zon, zee en strand. De costa ligt aan de Middellandse Zee en beschikt over meer dan 200 km aan prachtige stranden en indrukwekkende baaien. 365 dagen lang geniet je van de Spaanse zon dankzij het microklimaat. Dé ultieme bestemming voor een instant vakantiegevoel.

Costa Cultura

De Costa Blanca is meer dan een luilekker-bestemming. Het heeft ook een rijke geschiedenis en telt tal van archeologische vindplaatsen en indrukwekkende monumenten. Zo ontdek je meer dan honderd middeleeuwse kastelen en burchten. Een must-do is het Castillo de Santa Barabara in Alicante.

 

Let’s get sporty

Sportliefhebbers, we’ve got you covered! Van golfterreinen, watersportfaciliteiten en fietsroutes tot jachtclubs… Het kan allemaal aan de Spaanse costa!

De kinderen kunnen zich uitleven op wildwaterbanen in themaparken zoals Terra Mítica en Aqualandia.

¡Buen provecho!

Wie uitgebreid, culinair wil genieten is aan het juiste adres. Stap binnen in een traditioneel restaurant voor een typische Spaanse paella. Of reserveer een tafel in een gastronomisch pareltje.

Ook wijnliefhebbers kunnen volop genieten aan de Costa Blanca. Er zijn talrijke wijnhuizen waar je kan degusteren in een unieke setting. Klinkt een culinaire wijnroute als muziek in de oren? Bekijk dan zeker de website van Ruta del Vino de Alicante: www.rutadelvinodealicante.com.

 

Terug naar overzicht