Een kidsproof bestemming aan de Spaanse kust

2 okt. 2023

Make a splash

Voel je je thuis in het water? En willen de kids wat actie? Ruil dan je dag strand in voor een middag plezier in één van de waterparken. Plons samen in talrijke zwembaden en race op lange waterglijbanen. Fun voor jong én oud. 

Kidsproof cultuur opsnuiven

Wil je je kinderen een stukje Spaanse cultuur bijbrengen? Neem ze dan zeker mee naar het Castillo de Colomares in Benalmádena. Het sprookjesachtig kasteel is een ode aan ontdekkingsreiziger Columbus en is een echt verborgen pareltje. De kinderen wanen zich prinsessen en ridders, terwijl de ouders van de architectuur genieten. 

Nature’s best

De costa beschikt ook over prachtige stukken natuur. Denk aan natuurwonderen zoals de grotten van Nerja. Die bevatten de oudste grotschilderijen ter wereld, die honderdduizenden jaren geleden getekend werden door de Neanderthalers. 

Het leven op en in het water ontdekken? Ga dolfijnen spotten op zee. Vanuit de haven van Fuengirola kan je elke dag de boot nemen om op zoek te gaan naar dolfijnen in hun natuurlijke habitat. 

Fun, fun, fun

Ook in Spanje zijn pret- en dierenparken talrijk aanwezig. Een dagtrip naar Tivoli World in Benalmádena stelt nooit teleur. Het is één van de grootste pretparken van Andalusië en telt meer dan 40 attracties en shows voor alle leeftijden. 

Voor de liefhebbers die bedreigde diersoorten willen bewonderen, is Bioparc Fuengirola dé plaats bij uitstek. Je spot er onder andere Sumatraanse tijgers, gorilla’s en orang-oetans. 

 

Terug naar overzicht