Een zonovergoten vakantie aan de Costa del Sol

7 dec. 2022

De Costa del Sol is de ultieme bestemming voor een deugddoende vakantie. Het veelzijdige kustgebied ligt in de Spaanse regio Andalusië en strekt zich uit over de provincies Málaga, Cádiz en Granada. Cultuurliefhebber, foodie, sportliefhebber of ultimate chiller? De Costa del Sol heeft heel wat in petto!

Vamos a la playa

125, zo veel stranden vind je aan de Costa del Sol. Van Málaga, Marbella, Nerja, tot Torremolinos and beyond. Je vindt er zowel gezellig drukke stranden met leuke beachbars als pittoreske stranden die zich verschuilen in adembenemende baaien.

Cultuur aan de costa

De veelzijdigheid van deze vakantiebestemming kent geen grenzen. Ook op cultureel vlak, heeft het heel wat te bieden. Zo kan je in Nerja 20 000 jaar oude muurschilderingen bewonderen en in het oude stadscentrum van Málaga heel wat cultuur opsnuiven op de Plaza de la Constitución en de kathedraal.

De Moorse invloeden zijn ook duidelijk zichtbaar in de regio. Let maar eens op de talrijke pueblos blancos: mooie, witte dorpjes in de bergen die gebouwd werden door de Moren tijdens de Reconquista. Krijg je niet genoeg van het Moorse erfgoed? Breng dan zeker een bezoekje aan het Alhambra in Granada, een Moors paleis in een indrukwekkend staaltje Múdejararchitectuur.

Costa culinar

Lekker eten en smaakvolle wijnen vervolledigen jouw Spaanse beleving. De Costa del Sol is een waar culinair paradijs, gekend voor zijn verse vis, bijzondere wijnen en pure olijfolies. Sla zeker de typische strandbars of chiringuitos niet zomaar over. Hier kan je genieten van heerlijke, no-nonsense visgerechten. Maar wie Spanje zegt, zegt natuurlijk tapas. Niks gezelliger dan een avondje proeven van alle delicatessen die deze prachtige streek te bieden heeft.

Terug naar overzicht