Vijf stappen richting jouw Spaanse droomwoning

9 dec. 2022

Droom je van een tweede verblijf aan een Spaanse costa maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Bij Dream Estate nemen wij jouw zoektocht in handen. Wij zijn zowel thuis in België als in Spanje en kennen de ins en outs van de Spaanse vastgoedwetgeving. Benieuwd hoe een Spaanse huizenjacht met Dream Estate in zijn werk gaat? We nemen je mee in het proces! 

Let’s get personal

Veel persoonlijker dan reizen en wonen wordt het niet, dus hechten we veel aandacht aan de wensen en noden van de klant. Een uitgebreid kennismakingsgesprek staat aan het begin van een mogelijke samenwerking. 

In een ongedwongen sfeer, maken wij samen jouw wishlist op: van regio tot stijlen en faciliteiten. Met die info gaan we aan de slag om een selectie te maken van projecten die alle vakjes aanvinkt. 

Vamos a España

Hoe kan je de regio beter verkennen dan met een echte belevingsreis? We nemen je letterlijk mee in de zoektocht naar jouw droomwoning. Zo ervaar je de volledige woon- en vakantiebeleving. 

Droomhuis: check!

Yes! Je kan jouw droomwoning van je bucket list schrappen. De derde stap in het rijtje is de juridische afhandeling. Maar ook hier, no worries. Wij werken samen met een Belgische juriste die in Spanje woont om alles vlot af te handelen.  

De sleutel tot jouw woondroom

Je hebt de sleutel van jouw droomwoning bijna in handen. Na een officiële ‘go’ van de juriste, maken we een overeenkomst op. Die kan bij ons op kantoor in Knokke getekend worden. Vanaf dat moment starten de tussentijdse betalingen. 

Ready, set, go? Vanaf de woning klaar is, wordt die gecontroleerd door verschillende instanties. Daarna kan de promotor de woning opleveren. 100% zekerheid als koper qua conformiteit.

Viva la vida

Zijn de formaliteiten rond? Dan is het tijd voor de notariële akte en kunnen de sleutels overhandigd worden. Terwijl jij je sleutels in handen neemt, regelt onze juriste intussen de nutsvoorzieningen en het registratieregister. Er staat je nog één iets te wachten: genieten van jouw eigen stukje paradijs in Spanje! 

 Wil jij ook grenzen verleggen? Kom gerust langs in ons kantoor in Knokke, we go the extra mile om jou te helpen. 

 

Terug naar overzicht