Must do’s in Madrid

7 aug. 2023

Naast talrijke stranden, telt Spanje ook heel wat bruisende steden. Daar is Madrid ééntje van. De metropool heeft een rijke cultuur en beschikt over talloze hotspots. Samen met enkele locals lijsten we enkele must do’s voor je op.

De Gouden Driehoek

Verblijf je maar even in de stad en wil je de belangrijkste trekpleisters van je bucket list schrappen? Dan is een bezoekje la Milla de Oro del Arte een goed idee! De Gouden Driehoek omvat drie topmusea: het Prado, Reina Sofia en Thyssen-Bornemisza. Ze liggen alledrie op een boogscheut van elkaar en zijn zo perfect te combineren tijdens een culturele daguitstap.

Botanische tuin in het station van Atocha

Arriveren met de trein, doe je in stijl. Bij het binnenwandelen in het station van Atocha, stoot je op de botanische tuin. Je vindt er 7000 planten van 260 verschillende soorten. Vanuit dit centrale station verplaats je je moeiteloos naar alle uithoeken van de stad.

Groen, groener, groenst

El Parque del Buen Retiro wordt de groene long van Madrid genoemd. Het park is zo’n 115 hectare groot. Genoeg ruimte op één van de grasvelden voor een glaasje sangria dus! Je kan er ook een roeiboot of pedalo huren.

 

Meer groen in de grootstad spotten? Bezoek dan het Parque Madrid Rio, vlakbij de rivier Manzanares. Het park telt 30 kilometer aan fiets- en wandelpaden en tal van andere ontspanningsmogelijkheden. Je spot er natuur in haar meest pure vorm, middenin de stad. Dat brengt indrukwekkende fauna met zich mee. Kortom, een oase van rust in de drukke stad.

 

Het noorden van Parque Madrid Rio, mondt uit in Casa de Campo, het grootste stadspark van Europa. In het natuurgebied kan je je aan een ritje met de kabelbaan wagen. Definitely worth it bij de zonsondergang! Laat ook zeker la Rosaleda niet  aan je voorbijgaan. De tuin met meer dan 20.000 rozen is werkelijk prachtig.

Shop till you drop!

Bij een citytrip, hoort een dagje shoppen. Geniet van een stevig ontbijt, trek comfortabele sneakers aan en go for it! Start bij La Milla De Oro, een shoppingdistrict in el Barrio de Salamanca. Je vindt er exclusieve merken zoals onder meer Dolce & Gabbana, Louis Vuitton en Armani.

Verder in el Barrio de Salamanca, stoot je op Callejón de Jorge Juan, een sfeervolle shoppingstraat in Breakfast at Tiffany’s-stijl.

Luxemerken scoren met hoge kortingen? Las Rozas Village is de place to be! Het ligt iets buiten het centrum, maar is zeker een shopping trip waard.

In Callle Orense shop je bij de grootste Spaanse modeketens zoals Zara, Mango…

 

Terug naar overzicht