Op de latten in Sierra Nevada

3 apr. 2023

Spanje is niet alleen de ideale, zonnige vakantiebestemming. Ook tijdens de winter kan je genieten van een deugddoende vakantie. In Sierra Nevada -een bergketen gelegen aan de voet van Granada- geniet je over meer dan honderd kilometer van skiplezier. Van december tot april kan je met je latten de besneeuwde bergketen op.

Dé bestemming voor wielerfanaten

Wist je dat de Sierra Nevada ook bekend staat als bestemming bij uitstek voor wielrenners? Zo werd de aankomst van La Vuelta (de Ronde van Spanje) er al meermaals georganiseerd. Ontdek er de mooiste routes over uitdagende bergpassen, langs weidse valleien en witte dorpjes.

Adventure awaits

Krijg je maar niet genoeg van avontuurlijke uitdagingen? Je kan er ook bergbeklimmen, paardrijden en raften. Er zijn ook pittige wandelexcursies waarbij je de mooiste panorama’s waarneemt. Kies voor een uitgestippelde wandelroute met GPS-coördinaten of ga voor een professioneel georganiseerde wandelvakantie. It’s up to you!

Een dagje Granada

Trek eropuit en koppel je bezoek aan de Sierra Nevada aan een daguitstap in Granada. Er zijn heel wat lokale bedrijven om een auto te huren. Altijd al gedroomd om het wereldberoemde Alhambra in levende lijve te zien? Boek je tickets ruim vooraf. Pik ‘s avonds nog een flamenchoshow mee en verdwaal in de prachtige steegjes van Granada.

A must see: de pueblos blancos

Wanneer je Andalusië zegt, zeg je witte, sfeervolle dorpjes. Typisch voor de streek, zijn de witgekalkte muren om de huizen koel te houden tijdens hete zomerdagen. Bezoek zeker het oude centrum van Ronda, waar de Moorse invloeden nog duidelijk aanwezig zijn.

Ook het indrukwekkende Plaza de Toros is een bezoekje waard. De stierenvechtarena dateert uit de 18de eeuw en is daarmee één van de oudste ter wereld.

Terug naar overzicht